“Če bog res obstaja, zakaj je naredil grde ljudi?” – Derek Zoolander

Dolgih 15 let smo v nenehnem upanju čakali na vrnitev največje modne ikone vseh časov – nesramno lepega Dereka Zoolanderja. Povod za njegov težko pričakovani povratek na modne piste bodo skrivnostni atentati na najlepše pop zvezdnike, kar jih premore naš planet. Vse žrtve, med katerimi so tudi Justin Bieber, Usher, Demi Lovato in Lenny Kravitz, se bodo namreč od tostranstva poslovile z Zoolanderjevim legendarnim pogledom Blue Steel. Slednje bo privedlo vročo agentko Interpolovega modnega oddelka do Dereka in Hansela, ki se bosta morala kot vohuna infiltrirati v svet visoke mode. In četudi lepota teh najslavnejših in ne ravno brihtnih manekenov še zdaleč ni zbledela, bo naloga vseeno zelo zahtevna. Pripravite se na salve smeha, ki bodo odmevale iz slovenskih kinodvoran, ko se bo 18. februarja na velika platna končno vrnila PRAVA LEPOTA.

zoolander
(Foto: Karantanija Cinemas)

“Če bog res obstaja, zakaj je naredil grde ljudi?” – Derek Zoolander

Čeprav je satirična komedija Zoolander iz leta 2001 glasno in brez usmiljena parodirala svet modne industrije, jo je ta vzel za svojo. Zato ni presenetilo, da sta njena glavna protagonista Ben Stiller in Owen Wilson novico o snemanju nadaljevanja sporočila kar na pariškem tednu mode. Lansko leto sta namreč povsem nepričakovano “ugrabila” predstavitev kolekcije modne hiše Valentino in se kot Derek in Hansel sprehodila po modni pisti. Novica o nastajanju filma ZOOLANDER 2 je v trenutku završala na svetovnem spletu, kjer se vse od tedaj napetost in pričakovanje le še stopnjujeta.

OSVEŽITEV SPOMINA NA PRVI DEL

V prvem delu uspešnice smo spoznali Dereka Zoolanderja, najlepšega manekena na svetu, ki je na lastni koži občutil muhasto naravo modnega sveta, saj je nenadoma izgubil naziv manekena leta. Tega mu je ukradel novinec Hansel McDonald (Owen Wilson), s katerim sta sčasoma postala prijatelja in skupaj razkrinkala strahovito zaroto, ki jo je koval zlobni modni oblikovalec Mugatu (Will Ferrell).

Kot zanimivost naj dodamo, da je prijateljstvo med Derekom in Hanselom vzniknilo po tem, ko sta se manekena pomerila v boju na modni pisti. Sodnik slednjega je bil nedavno preminuli David Bowie.

zoolanderO ZGODBI FILMA ZOOLANDER 2

Le kdo bi lahko pozabil znamenito pozo Blue Steel, ki je zaščitni znak Dereka Zoolanderja, s katerim je maneken zaustavil celo šuriken! Vendar pa bo ta legendarni pogled kaj kmalu dobil zlovešči pridih …

V zadnjem času so namreč skrivnostni morilci na piko vzeli najlepše pop zvezdnike, ki so se v njihovih zadnjih izdihljajih od sveta in oboževalcev poslovili s pogledom Blue Steel. Vroča agentka Interpolovega modnega oddelka (Penélope Cruz) je prepričana, da gre za skrito sporočilo, zato za pomoč zaprosi Dereka in Hansela.

Oba manekena sta svojo neverjetno lepoto sebično skrivala le zase, sedaj pa je le napočil trenutek, da se kot vohuna ponovno vrneta v svet visoke mode. A situacija se je v vmesnem času spremenila, na sceni so novi obrazi, ki ju prekašajo, med njimi tudi najnovejša manekenska zvezda ALL (Benedict Cumberbatch).

Za dodaten zaplet bo poskrbel še en znan obraz, in sicer zločinski veleum Mugatu (Will Ferrell). Ta je po prestani zaporni kazni še bolj zloben kot v prvem delu, pravzaprav je žleht do obisti. Za rešetkami je imel dovolj časa, da je zasnoval primerno maščevanje, pri čemer mu bo prijazno pomagala tudi Alexanya Atoz (Kristin Wiig).

zoolander

Komedija ZOOLANDER 2 v naše kinematografe prihaja 18. februarja. Najbolj neučakani pa lahko ujamete premierno projekcijo, ki se bo odvila v nedeljo, 14. februarja, ob 20.00 v ljubljanskem Koloseju.

  • Igralska zasedba: Ben Stiller, Owen Wilson, Will Ferrell, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch, Olivia Munn, Justin Bieber, Ariana Grande, Kim Kardashian West, Macaulay Culkin in Christine Taylor
  • Režija: Ben Stiller
  • Scenarij: Justin Theroux & Ben Stiller, Nicholas Stoller, John Hamburg
  • Žanr: Komedija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja