Intervju: “Če bi danes dišala po čem drugem kot ‘po sebi’, bi bilo zelo nefer”

Iskreno … Rebeke Dremelj ne poznam prav dobro, in če povem po pravici niti ne poslušam njene glasbe. Najverjetneje poznam kak refren, vem tudi, da je bila ena naših miss Slovenije, ne vem pa iz glave, katerega leta. Dvaaaa neki? Ne vem. (Vem, lahko poguglam). Lepotica, ki poje in se je z zdravo pametjo zelo dobro znašla v tem norem šovbiznisu. Močna in pozitivna ženska. To je pa tudi vse, kar lahko na prvo žogo rečem o osebi, ki je pravzaprav ne poznam.

Ona se zagotovo ne spomni, ampak sem kar nekajkrat na raznih prireditvah vzela njeno izjavo … Ne vem zakaj, ampak vedno sem bila presenečena, kako prijazna in pristna je. In to je vedno plus v mojem svetu. Ko pa sem slišala, da je kot prva Slovenka izdala svoj parfum (nekaj, s čimer sem, priznam, obsedena!), sem ji enostavno morala postaviti še ducat vprašanj. Kako je dišala v najstniških letih in kaj danes “da” nase, si preberi spodaj …

dišala
(Foto: Press)

Katera je bila vaša prva dišava? Ste si jo izbrali sami, ali vam jo je kdo podaril – in v tem primeru, vam je bila všeč?

Moj prvi parfum je bil parfum Gabriela Sabatini, iz Nemčije mi ga je pred dolgimi leti prinesla takratna bratova punca. Takrat mi je bil to omamno lep vonj.

Koliko ste bili stari, ko ste prvič stopili v stik z dišavami oziroma kdaj ste se začeli zavedati, da je to nekaj, kar večino žensk lahko tako zelo razveseli, nam polepša dan in se zaradi tega lahko počutimo veliko bolje?

Z dišavami sem stopila v stik precej zgodaj, saj sem se že kot štirinajstletna najstnica gibala v manekenskih krogih, tako da se bila že zgodaj veliko v stiku s kozmetiko in tudi parfumi. Parfumi so mi postali zelo všeč, saj sem se z določenimi vonji počutila bolj močno in samozavestno, takrat je tudi zrasla želja, da bi nekoč rada imela čisto svojega.

dišalaSte zbirateljica parfumov ali bolj tip ženske, ki ostaja zvesta le parim dišavam?

Imam približno 10 priljubljenih parfumov, ki jih menjavam glede na dnevno razpoloženje, priložnost in letni čas. Že nekaj mesecev pa je moj najbolj priljubljen seveda MySpirit by Rebeka. Zdi se mi, da če bi danes dišala po čem drugem kot po “sebi”, bi bilo predvsem zelo nefer do vseh strank.

Ste morda opazili, da se vam je od najstniških let pa do danes okus za dišave kako spremenil, razvil?

Seveda, od najstniških let se je okus oz. vonj precej spremenil, tako kot tudi okus za vse ostalo. Sem pa še vedno nagnjena bolj sladkim in močnim vonjem, ki imajo v osnovni noti bolj poudarjeno vanilijo in izražajo samozavest!

Ali obstaja kakšen parfum (poleg MySpirit, seveda), ki je bil in bo vedno v vaši zbirki?

Trenutno mojega vonja, meni osebno, ne prekaša noben svetoven vonj.

Večina znanih obrazov si želi svoj parfum, vi pa ste se tega izziva dejansko lotili. Je bil proces naporen? Od ideje do izvedbe, oblikovanja …

Z razvojem in uspešnim lansiranjem parfuma je toliko dela, da si tega nihče ne zna predstavljati, dokler ne poskusi. Tudi stroški niso zanemarljivi. Natanko štiri mesece smo ekipa sedmih ljudi garali, razvijali, sestavljali, planirali, tiskali, zavijali, da je nastal MySpirit by Rebeka.

Kako se človek sploh loti tega? Kje začeti?

Izdelava parfuma je zelo zapleten in dolgotrajen proces, ki se ga večina uporabnikov ne zaveda. Formula parfuma je namreč sad večmesečnega dela, je mešanica različnih dišavnih eteričnih olj, fiksativov, topil in drugih snovi. V vsakem od parfumov je veliko število sestavin. Potrebno ga je testirati, da ne povzroča alergij in kasneje formulo prijaviti v Bruslju. Po večmesečnem zorenju v cisternah iz nerjavečega jekla nastopi faza filtriranja ter zatem polnitev. Vpletena sem bila v večino procesov izdelave parfuma, razen kemičnih, kemija mi pa nikoli ni šla. 😉

dišalaVečina tujih zvezdnic ob lansiranju dišave razlaga, kako so bile prisotne skozi cel proces, na forumih pa beremo, da gre za še en generičen celebrity parfum, ki je narejen za mase … Sklepam, da je pri nas drugače. Najverjetneje nimate ogromne ekipe, ki bi odločala namesto vas? Zato še vpr – koliko ste bili vi vpleteni v proces? Kako to zares zgleda?

Sem oseba, ki rada poskusi vse, nekoč me je Jurij Zrnec poimenoval kar multipraktik. 😉 In lahko si predstavljate, da sem skozi proces izdelave parfuma vsepovsod “vtikala svoj nos”. 🙂 Veliko je bilo vonjanja in preizkušanja različnih koncentracij parfuma. Veliko sem se tudi naučila, ekipa MySpirita se je namreč izobraževala v Franciji, ki je zibelka parfumske industrije, tako sem skoraj vsak dan izvedela kaj novega o parfumih.

Koliko časa je trajalo, da ste ustvarili svoj parfum?

Od ideje do parfuma so minili natanko 4 meseci, s tem da je bilo v ekipi 7 ljudi. Ena sama oseba tega ne bi zmogla.

Od kod ideja za ime parfuma?

MySpirit je že uveljavljena blagovna znamka, gre za prvo slovensko parfumarno in spletno prodajalno parfumov. Njihovi obstoječi ponudbi smo dodali še parfum prve Slovenke, MySpirit by Rebeka. Ime MySpirit pa mi je bilo takoj všeč, ker ima več pomenov.

Razmišljate o še kakšnem parfumu in o tem, da bi sčasoma imeli več parfumov z vašim podpisom?

Ves čas razvijamo in razmišljamo naprej, v decembru smo ponudbi dodali še parfumsko mleko za telo MySpirit by Rebeka, ki se odlično dopolnjuje s parfumom, kmalu pa pripravimo še kaj novega.

Kakšen se vam zdi slovenski trg za tovrstne olfaktivne podvige?

Presenetil me je pozitiven odziv slovenskega trga, presegli smo lastna pričakovanja in v decembru hiteli s pripravo nove zaloge, ker je bil odziv tako dober. Dišave imajo posebno sposobnost, da nam spremenijo počutje, nam polepšajo dan in nas naredijo bolj samozavestne, morda je tudi zato moj parfum tako zaželen.

*Parfum MySpirit by Rebeka si lahko naročiš na njeni spletni strani in uživaš v bogati dišavi, ki te bo obkrožala ves dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja