Bvlgari Man Black Orient je koncentrat orientalske prefinjenosti

Najnovejša Bvlgarijeva moška dišava, ki je čisti parfum!, te bo dobesedno odnesla v nove dimenzije čutenja in dojemanja vonja. Man in Black & Black Cologne sta končno dobila svojega najdragocenejšega partnerja – Bvlgari Man Black Orient.

Ekstremni koncentrat orientalske prefinjenosti in goreče skrivnostnosti je črna esenca dragocenih in redkih surovin, zasnovana izključno za poznavalce. Je čarobni način, kako se ponovno povezati z izvorno naravo moškega. Dišava za prave moške, za take, ki iščejo pritajeno eleganco in absolutno moškost.

bvlgari man black orient
(Foto: Press)

Odiseja

Na Eolskih otokih – neprijazni zemlji, ki jo prekriva prah – je Vulkan, eden izmed najbolj legendarnih likov iz antičnih pripovedk, sprožil najpomembnejšo avanturo človeštva. Ljudem je podaril božanski ogenj, ki ga je ukradel svojemu očetu Jupitru. Če poenostavimo: to dejanje je omogočilo nastanek življenja na Zemlji. Večni mit, ki je odsev sodobne ljudske domišljije.

Zgodba o Vulkanu je zgodba o padlem bogu, ki je bil za kazen poslan na Zemljo in je, zahvaljujoč svojim številnim talentom in neizmernemu pogumu, postal rimski bog ognja, srebra in zlata ter kot tak očaral antične filozofe. Grki so ga imeli za sopotnika boginje Charis – simbola absolutne miline – iz katere se je razvila beseda karizma. Za Rimljane je bil mož boginje Venere, boginje ljubezni, za katero je kasneje eden izmed vladarjev trdil, da je njegova sorodnica.

Vulkan, “mojster ognja”. Ali energija postane človek: junak, ki presega vsakodnevno življenje in kot resnični “Zemeljski bog” upravlja tudi z najbolj neprijaznimi elementi. Z njegovim vodstvom ruda postane kovina, magma se spremeni v minerale in kristale, voda postane para in esenca.

Bvlgari je to nenavadno sago preoblikoval z uporabo olfaktivnih in vizualnih orodji. Neo-orientalen podpis triologije Bvlgari Man in Black se tako napaja iz sredozemskih mitov, matere-morja, ki povezuje Zahod in Vzhod ter tako omogoča olfaktivne izmenjave, v katerih sta estetika in svetost enako zastopana.

Bvlgari Man Black Orient je redka dišava, ultimativni izvleček, ki je sestavljen iz zavezništva čudovitih in dragocenih sestavin. Mogočna dišava z lesno, pekočo, usnjeno sledjo, ki je tako divja, kot opojna. Moška, prefinjena, z elegantnim balzamičnim odtenkom. Zapeljiv vonj, z zelo prepoznavnimi lastnostmi.

Opojen in drzen, orientalsko-usnjen vonj (OUD); parfum, ki se odpira z živim, staranim rumom, nežno združenim z začinjeno in čutno aromo črnega kardamoma. Taif vrtnica se nato nežno stopi s toploto lesa in ustvari jasno aromatično linijo, prepolno čutnosti.

Grafična privlačnost

Impozantna monolitna struktura stekleničke Bvlgari Man in Black (predhodnika iz leta 2014) je navidezno izrezljana neposredno iz črne vulkanske kamnine. Grafična arhitektura stekleničke, ki jo krasijo izredni kontrasti, izraža nasprotje med mat kamnino in svetlečo kovino. Njena inspiracija kristalizira delček vesolja, njen videz vsebuje surovo, brezkompromisno energijo, ki simbolizira trilogijo Bvlgari Man in Black. Glede na mitološko dimenzijo lave, iz katere se rodi Obsidian, ko se ta ohladi, pa spominja na čudovita orožja in dragulje, ki jih je v svoji temni delavnici oblikoval bog Vulkan.

Globoka črnina stekleničke, ki je bila zasnovana za Bvlgari Man Black Orient, odseva vizualnost črnega diamanta, njegovo redkost in skrivnostnost.

Rimljani so pojmovali dve obliki črne: briljantno črno in mat črno. Steklenička Bvlgari Man in Black, ki jo je navdihnilo to nasprotje, je popolnoma v skladu z Bvlgarijevimi estetskimi načeli: zasvojenost z geometrijo in čistost oblike, dragocena igra med belim ali rožnatim zlatom, ki služi za kontrast lakasti črnini, taktilna čutnost oblike, ki se popolnoma prilega obliki dlani. Motiv sonca, ki je obogaten z Bvlgarijevim logom, je vrezan na pokrovčku, spominja na najbolj emblematičen in estetski motiv rimskega draguljarja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja