Alessandra na predstavitvi nove različice letala Junkers F13

Dieter Alessandra Ambrosio Johannes Huebl
Dieter, Alessandra in Johannes (Foto: RIMOWA)

Na gala prireditvi v Oshkoshu, kamor je bilo povabljenih le 150 izbranih gostov, med katerimi je bila tudi manekenka Alessandra Ambrosio, je lastnik podjetja RIMOWA Dieter Morszeck razkril povsem novo različico letala Junkers F13.

alessandra na predstavitvi

Junkers F13 velja za prvo komercialno letalo na svetu iz kovine, izdelano v Nemčiji leta 1919. Danes ga lahko najdemo zgolj na trdnih tleh v le nekaj muzejih po svetu. Nova različica letala, ki ga je izdelala RIMOWA, pa bo v naslednjem letu ponovno poletela v nebo – kar bo prava senzacija za letalstvo. Ob tej priložnosti je omenjeno podjetje razvilo tudi posebno linijo kovčkov F13.

alessandra na predstavitvi
Nastopila je tudi odlična glasbenica Norah Jones.

Predstavitev zgodovinskega letala je spremljal bogat spremljevalni program. Že sama lokacija je bila dekorirana v stilu dvajsetih, prav vsak detajl je spominjal na to glamurozno obdobje in gostje so se res lahko počutili kot da so se znašli v središču dvajsetih let prejšnjega stoletja. Vrhunec večera je bil dvig ogromne zavese in razkritje letala F13. Alessandra, ki velja za eno največjih ambasadork te blagovne znamke, in Johannes Huebl sta bila oblečena v kostume iz dvajsetih in sta predstavila posebno linijo kovčkov – srebrn aluminjast kovček F13, na katerem je odtisnjena slika zgodovinskega letala F13, poleg tega pa ga krasijo dekorativni črni usnjeni ročaji in robovi.

Alessandra na predstavitvi nove različice letala f13

V svojem govoru je Dieter poudaril pomembnost letalstva za podjetje RIMOWA in pojasnil vzporednice med ustvarjalci podjetja RIMOWA in podjetja Junker, ki je ustvarilo originalno letalo F13. Obe podjetji imata svoje korenine v Nemčiji in sta na svetovnem trgu uspeli s povsem novo tehnologijo na svojem področju. Hugo Junkers je postal prvi na svetu, ki je izdelal letalo iz aluminija, Richard Morszeck pa je bil prvi, ki je iz istega materiala ustvaril potovalni kovček. Tako kot je letalo F13 letelo po vsem svetu, lahko rebraste kovčke RIMOWA danes srečamo na vseh svetovnih letališčih.

alessandra na predstavitvi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja