5 večno modnih ali jakne, ki jih mora imeti vsaka ženska

Okej, ni ti treba, mislim … ni nujno. Ti pa te predlagane jakne pomagajo rešiti marsikatero situacijo, v kateri panično iščeš “nekaj za čez”, da te v prehodnih obdobjih ne bo zeblo, bo pa krasen del tvoje oprave. Zato predlagam, da vseeno preletiš te zapiske in si zapomniš, katere jakne “mora” imeti vsaka ženska.

#1: Črn blazer

jakne

Ta kos je strukturiran in šik ter bo predvsem za delo v pisarni vedno aktualen. Vedno. Lahko se prilega telesu (slimfit), ali pa je malce prevelik (boyfriend blazer), najbolje pa ga je imeti v črni barvi. Temno modra ali siva sta prav tako vsestranski. Če si lahko privoščiš, jih nabavi v vseh možnih barvah, odtenkih in vzorcih, ker je najbolj uporaben kos, zaradi katerega si takoj, ne glede na ostalo, videti bolj urejena.

#2: Usnjena jakna

jakne

Vsaka ženska potrebuje malce rokerske ali motoristične ostrine, aka “občasno sem zajebana” naravnanosti . S črno usnjeno jakno vsak outfit deluje dodelano, saj paše k vsemu. Oblečeš jo lahko tudi čez dolgo obleko z rožnatim potiskom, ali pa čez predimenzionirane tople puloverje, vsaka kombinacija bo enostavno kul. Preverjeno.

#3: Džins jakna

jakne

Če sta ikoni Marilyn Monroe in Kate Moss nosili džins jakno, ne vidim razloga, zakaj tudi ti tega klasičnega ameriškega kosa ne bi imela v svoji omari. Če si želiš, da bi bil ta denim džeket resnično večno moden, si izberi preprostega, brez posebnih našitkov, bleščic in trenutno modnih dodatkov. (Nasvet: second hand trgovine imajo ponavadi odličen izbor preverjeno kvalitetnih kosov.)

#4: Jaknica za dame

jakne

V nasprotju z ostalimi prodornimi jaknami na tem seznamu je ta v stilu Coco Chanel tudi med temi, ki bodo vedno in. Nosiš jo lahko, tudi če nisi za popolnoma ženstvene, “prim and proper” outfite, saj se lepo poda tudi k rokerskim majicam in usnjenim oprijetim hlačam. Ravno nenavadne in nepričakovane kombinacije so tiste, ki pritegnejo pogled. Zapiši si in mantraj.

jakne#5: Vojaška jakna

Te jakne, ki so kopija tistih, ki jih nosijo pravi vojaki, so poosebljenje besede kul in lahkotno prehajajo iz ene v drugo (modno) sezono. Tako, ki je malce prevelika (oversized), lahko vržeš čez karkoli, pa boš videti kot prava urbana bojevnica. Priporočam sicer, da paziš na proporce. Na slikici desno je gospodična blogerka podala odličen primer kombiniranja … v zgornjem delu malce ohlapno, spodaj pa oprijete hlače in gležnarji, poleg tega še torbica z resicami, ki so predvsem v prihajajoči sezoni zares in. Še nekaj dodatkov ala verižica, ura, nalakirani nohti iiiin … sedi, pet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja