10 stvari, ki jih ne potrebuješ v svoji omari

Pretekli vikend sem se prvič kot prodajalka udeležila garažne razprodaje in kar nekaj dni pred tem je bil ves proces precej mučen – vlekla sem stvari iz omare, ki mi niso več prav, stvari, ki so mi všeč, pa jih nisem nosila že niti ne vem koliko let, kosi, kiii… Prava borba, ker sem morala vsako stvar predebatirati sama s seboj, zakaj potrebujem tudi to in ono, čeprav samo zaseda prostor v omari.

Nimam več občutka, koliko stvari je šlo, ker je prbližno dve, tisti taogromni mercatorjevi vreči oblačil in torbic vzela moja mlajša sestra … ki je tudi sama prinesla več vreč. Prodali sva precej kul kosov, zaslužili zelo malo, ker nisva podjetni in sva hoteli samo deliti veselje ter se predvsem znebiti večine oblačil (in najverjetneje narediti prostor za nove:). Ostalo sva zmetali v humano. #noregrets Ne potrebujem več tono robe, da me še dodatno obteži, lajf iz hard inaf. Po katerih kriterijih odstranjevanja sem delovala, pa si lahko prebereš spodaj.

Torej, 10 stvari, ki jih ne potrebuješ v svoji omari, da bo ta bolj organizirana. Tu  je seznam kosov, ki jih najverjetneje imaš, pa se jih lahko brez slabe vesti znebiš.

1. Obleke, ki ti niso več prav

Zakaj se sploh spuščamo v monologe, ki gredo nekako tako: “No, če shujšam, bom v tem videti res krasno.” Ali pa: “Kaj pa, če se spet zredim? V tem primeru mi bo res prav prišlo.” Pa kaj potem? Ni treba shranjevati vsega “za vsak slučaj”, res ne.

2. Stvari, ki jih nikoli nisi oblekla

Če ima kos oblačila po treh letih še vedno listek s ceno, to pomeni, da tega nisi in ne boš oblekla. Kar je super za bodočo lastnico, ki bo dobila takorekoč novo in nenošeno robo. Just give it away.

3. Stvari, ki niso več trendi

Čeprav veš, da se trendi sploh danes kar hitro obračajo, nima smisla 20 let hraniti kos, ki ga boš mogoče nekoč še kdaj nosila. Se ti zdi, da si boš pri 30ih, ko si že zelo rafinirala svoj slog, še vedno želela videza najstnice? Najbrž ne. Če pa že, pa si ta oh tako trendi kos spet lahko privoščiš.

4. Stvari, za katere misliš, da jih pač moraš obdržati

“To mi je teta/bivši kupil/a pred šestimi leti, tega res ne morem vreči stran.” Lahko.

5. Kosi, ki so poškodovani in se jih ne da popraviti

Stran s tem! You deserve better.

6. Oblačila z madeži

Če teh madežev niso odstranili niti v kemični čistilnici, potem je ta kos, žal, precej neuporaben. Z besedami Heidi Klum: “You’re out. Auf Wiedersehen!”

7. Kosi, ki ti zadajajo bolečino

Čevlji, ki te ožulijo, obleka, v kateri ne moreš niti dihati … Glej, zakaj bi se matrala?!?

8. Sentimentalni kosi

Podobno kot 4. točka, le da je vse skupaj še bolj čustveno. 🙂 Pončno, ki ti ga je kupil tvoj dragi, nosila pa si ga le dvakrat, čeprav ti je res všeč. Obleka, ki si jo nosila kot družica … Super spomini, ampak če je potem nikoli več nisi oblekla, je morda res čas, da jo predaš komu drugemu.

9. Obleke, ki s seboj nosijo slabe spomine

Spet smo pri bivših … fantih, prijateljicah. Če te kos obleke spominja na nekaj negativnega iz tvoje preteklosti, je def za stran. Bad ju-ju. Tega ne potrebuješ.

10. Stvari, za katere misliš, da jih boš nosila, pa jih potem nikoli ne

To je posebej težko za dekleta, ki nimajo specifičnega sloga in veliko eksperimentirajo z različnimi stili, ali pa za wannabe stilistke (govorim o sebi:), ki občasno pomagajo pri stajlingu za različna snemanja, ker mislijo, da bodo mogoooče kdaj potrebovale kak podoben kos … S takimi stvarmi se ukvarjaš, ko prideš do tega, ne pet let prej, tako da … Stran z npr. kavbojskimi škornji, ker jih najverjetneje nisi in ne boš nosila, ker ti recimo sploh niso všeč.

Tako. Zdaj, ko je to za menoj, lahko rečem, da je bila izkušnja, kljub neprijetnemu procesu, izjemno pozitivna. Počutim se lahkotnejšo, začuda bolj samozavestno in ne bojim se sprememb, ki me morda lahko doletijo. Odpiramo se novemu, boljšemu in sprejemamo neznano. Kul občutek. Še tega!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja